جاسوس‌های اسرائیلی سال‌ها در ایران بودند؛ موساد چگونه در تهران فعالیت می‌کرد؟

«ماموران موساد در ایران از تمامی کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که بعد به آن‌ها حمله شد بازدید کرده بودند و این امر به اسرائیل امکان داد کل صنعت پشتیبان تولید انبوه موشک‌ها را هدف قرار دهد»

گزارش تازه نشریه تایمز از حضور بلندمدت ماموران اطلاعاتی اسرائیل در ایران پرده برداشته است و نشان می‌دهد که نیروهای موساد سال‌ها پیش به عمق برنامه‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی نفوذ کرده‌اند و از آن زمان به جمع‌آوری اطلاعات دقیق درباره توانمندی‌های راهبردی تهران مشغول بوده‌اند.

این گزارش بر اساس اسناد اطلاعاتی تهیه شده که اسرائیل در اختیار متحدان غربی از جمله آمریکا و بریتانیا قرار داده است. این اسناد دامنه جاه‌طلبی‌های جمهوری اسلامی را آشکار می‌‌کنند: «ایران قصد داشت سالانه تا ۱۰۰۰ موشک تولید کند و هدف نهایی انبار کردن حدود ۸۰۰۰ موشک بود.»

در اسناد فاش‌شده به نقل از یکی از منابع آگاه آمده است: «ماموران در ایران از تمامی کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که بعد به آن‌ها حمله شد بازدید کرده بودند و این امر به اسرائیل امکان داد کل صنعت پشتیبان تولید انبوه موشک‌ها را هدف قرار دهد.»

با وجود اهداف جاه‌طلبانه تهران، کارشناسان برآورد می‌کنند جمهوری اسلامی در آغاز رویارویی اخیر با اسرائیل، حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ موشک در اختیار داشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به نوشته تایمز، موساد با توجه به اطلاعات جمع‌آوری‌شده به این نتیجه رسید که ظرفیت فناوری، دانش فنی و دسترسی جمهوری اسلامی به قطعات هسته‌ای «به‌سرعت در حال پیشرفت بود و به‌مراتب فراتر از سایت‌های اصلی مانند فردو، نطنز و اصفهان» بوده است.

یک مقام ارشد اطلاعاتی به تایمز گفت اسرائیل در سال‌های اخیر تاسیسات متعددی در ایران را با استفاده از ماموران میدانی تحت نظر داشته است. بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده، اسرائیل از سال ۲۰۱۰ آماده‌سازی برای حملات احتمالی به ایران را آغاز کرده بود.

این گزارش همچنین عملیات اطلاعاتی اسرائیل را با حملاتی خاص مرتبط می‌داند، از جمله حمله به تاسیسات هسته‌ای نطنز که گفته می‌شود با هدایت جاسوسان اسرائیلی انجام شد و حتی نقشه‌ بخش زیرزمینی سایت را در اختیار داشتند. همچنین گفته می‌شود نیروهای اسرائیلی به سایت‌های حساس دیگری در اصفهان و حتی مقرهای سپاه پاسداران نفوذ کرده‌اند.

این افشاگری‌ها در حالی منتشر می‌شود که روایت‌های ضدونقیضی درباره میزان خسارت واردشده به زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در جریان «جنگ ۱۲ روزه» اخیر مطرح شده است. در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، می‌گوید تاسیسات فردو «کاملا نابود شده است»، برخی مقام‌ها اعلام کردند که جمهوری اسلامی همچنان ظرفیت قابل‌توجهی برای تولید مواد هسته‌ای دارد.

ترامپ گفت که اظهاراتش بر اساس گزارشی اطلاعاتی به نقل از «افراد حاضر در محل پس از حمله» بوده است که تایید کرده‌اند «نابودی کامل» بوده است.

گزارش‌ها حاکی‌ از آن است که نفوذ عمیق اسرائیل در شبکه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی باعث ایجاد «وضعیت پارانویایی» در درون رژیم شده است. افرادی بازداشت شده‌اند و گشت‌های مسلح در خیابان‌ها مستقر شده‌اند.

رژیم حتی از شهروندان خواسته است جاسوسی همسایگانشان را بکنند‌ــ زمان خروج و بازگشت آن‌ها به خانه را زیر نظر داشته باشند و هرگونه صدای مشکوک از داخل آپارتمانشان را گزارش دهند.

تایمز همچنین به گزارش‌هایی اشاره می‌کند مبنی بر اینکه موساد در مراحل اولیه عملیات نظامی، در نظر داشت خامنه‌ای را هدف قرار دهد. با این حال، گفته می‌شود اسرائیل تصمیم گرفت در روز نخست عملیات، به‌رغم در اختیار داشتن فرصت لازم، به رهبر جمهوری اسلامی حمله نکند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به نیویورک تایمز گفته است این تصمیم در نهایت به‌دلیل فقدان اطلاعات کافی برای اجرای عملیات گرفته شد.

بحث‌ها درباره میزان خسارت واردشده به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. در حالی که برخی مقام‌های آمریکایی معتقدند که جمهوری اسلامی می‌تواند ظرفیت هسته‌ای‌اش را ظرف چند ماه بازسازی کند، ترامپ می‌گوید این تهدید «به‌طور کامل از بین رفته است».